Hos Pelle – motivering

Motivering till premieringen av restaurang ”Hos Pelle”, Linnéstaden

Sedan 1982 har krögaren Pelle Danielsson bedrivit sin verksamhet på samma adress, Djupedalsgatan 2, Göteborg; först krogen ”Skansen Buffén” och nu sedan 1991 ”Hos Pelle”.

Redan i många år har restaurang ”Hos Pelle” använt sig av både ekologiska och många närproducerade råvaror från noggrant utvalda leverantörer, ekologiskt vin, samt öl som mestadels kommer från mikrobyggerier i närområdet. Allt detta, enligt krögaren Pelle Danielsson, är en förutsättning för att kunna erbjuda matgästerna god och sund mat.

Restaurangen var miljödiplomerad genom miljöförvaltningen redan på 90-talet, och det var då krögaren Pelle Danielsson fick en bra bild av miljötänket och har haft det med sig sedan dess. Nu är tanken att ta upp det igen under året 2013.

”Hos Pelle” är en av de väldigt få krogar i Göteborg där man kan äta svensk mat, där enkla råvaror förvandlas till matupplevelser som man kommer ihåg.

Inte minst, så är det måltidsmiljö som ägnas en extra tanke åt på ”Hos Pelle”. Personalen jobbar dagligen på att skapa ”kärlek på tallriken och ro för själen” (Pelle D.) för varje gäst.

Oavsett konjunkturen och mattrender så talar kvalitet och passion sitt språk: restaurang ”Hos Pelle” har alltid varit populär och omtyckt.

Att få uppmärksamhet från Slow Food-rörelsen var bara en fråga om tid. Vi är mycket glada och stolta att vi har Pelle Danielsson och hans medarbetare i vårt område då deras insatser överensstämmer klockrent med Slow Foods värden Gott, Rent och Rättvist.

Därmed vill vi bekräfta deras arbete med en utmärkelse från Slow Food-rörelsen för att visa alla att vi och ”Hos Pelle” har samma värderingar och matfilosofi.

Göteborg 4 mars 2013

Kristina Sjöholm och Olga Melekova-Svensson