God Ren och Rättvis Jul önskar Slow Food Göteborg

Den 10 december var vi några här i Göteborg som firade Terra Madre Day, d v s Slow Foods födelsedag. Dagen firas med olika evenemang över hela världen, troligen i alla de165 länder där Slow Food verkar.

I oktober var några av oss göteborgare i Turin på Terra Madre och Salone del Gusto. Vi blev överväldigade av den enorma utställningen med mat och vin från alla regioner av Italien men också av att så många länder från övriga världen var där med sina unika produkter. Stort var också att möta alla dessa människor som stolt representerade sina länder och vittnade om vad de brinner för i Slow Foods anda.

Invigningstalare på Terra Madre, som hölls i Olympiastadion, var ingen mindre än José Graziano da Silva, Director-General of the Food and Agriculture Org. FAO i FN. Dacian Ciolos, som är EU-kommissionär för jordbruksfrågor, medverkade vid den Internationella Kongressens öppnande som avhölls samtidigt i Turin. Med detta vill vi säga att Carlo Petrinis och därmed Slow Foods röst hörs ända in i de beslutande rummen! Där känner man till och stödjer Slow Foods filosofi att ändra matsystemet i världen.

”Det är ett tillfälle för människor som kommer till Turin att diskutera mat framöver. Våra dagliga val och vad vi lägger på tallriken avgör framtiden för vår miljö, ekonomi och hur vårt samhälle ska se ut. Det är viktigare än någonsin att vi höjer en kollektiv röst i oktober och blir en aktiv del i att lösa problemen som påverkar vår jord och det globala samhället.”

Vi vill önska er alla en riktigt god jul tillsammans med nära och kära i Slow Foods anda med god, ren och rättvis mat!

Britt Olsson
ordförande

Slow Food Göteborg

Kommentera