Styrelsemöte den 4 april 2019

Hej alla goa medlemmar!

Nu har föreningens nya styrelse haft sitt första möte och saker och ting börjar falla på plats. Jag har fortfarande mycket att lära som ordförande, men börjar bli varm i kläderna och är säker på att jag kommer kunna bidra positivt till Slow Food Göteborgs utveckling.
Vid styrelsens möte diskuterades ett par saker som jag tror kan vara av intresse för alla medlemmar:
  • Det kom upp på förslag att betalningar av deltagande i evenemang ska ske innan eller i samband med evenemanget och inte efteråt. Orsaken till detta är att det blir väldigt tjatigt för den ansvarige att få tag i de som inte har betalat och påminna. Vi vill ju förstås göra det så enkelt som möjligt för den som arbetar med att ta emot anmälningar att göra sitt arbete utan onödiga stressmoment.
  • Ett förslag kom upp om att skapa en grupp inom föreningen som är särskilt inriktad på att organisera evenemang riktade mot andra än föreningens medlemmar. Orsaken till en sådan grupp är att göra det enklare för alla att hitta sin roll och kunna göra det man själv tycker är roligt inom Slow Food. Vi är ju så mycket mer än ett gastronomiskt sällskap! Alla är självklart välkomna att delta i gruppens arbete! Än så länge är det jag själv, Jennie- Ann och Maria Kronwall som är med i gruppen. Vi har som första projekt inlett samtal med Hagabion om en gemensam film – och diskussionskväll med tema god, ren och rättvis mat!
  • Ett vårprogram diskuterades och det kommer att presenteras så snart vi har fått ta del av priser och tider! Bland annat pratade vi om chokladprovning hos Storm och Bille, vårvandring i Botaniska trädgården alternativt ”stadsodlingssafari” med tema gömda oaser!

Ha en underbar påsk så ses vi och hörs framöver!

Anders Westberg, Ordförande

Kommentera