Brev från Ordförande

Äntligen efter en lång kamp har lutfisken hamnat i Arken!!

HURRA! Nu har vi i västra Sverige 2 produkter där, MEN det duger ju inte. Jag ska ägna mig åt att få med ”hackkorv” från Värmland och grynkorv från Västergötland i första hand. Sen tar vi oss an kakor från Tjörn och ostron tex. De lär ju vara en av världens bästa!!! Ni är alltid välkomna att själva skicka in en produkt till Italien eller komma med förslag till oss.

Jag har haft lite olika krämpor under hösten och därför har jag inte hört av mig. Det har dock hänt en del.

Kajodlingsbesöket blev tyvärr inställt och det var synd. Många ville gå, men hade annat uppbokat. Vi får hoppas, att de har tålamodet att vara kvar (det var jobbigt i år med torkan), så vi kan besöka dem nästa år.

Sen var det dags för besök på Resursrestaurangen i Majorna, för att äta mat som annars skulle kastas i soporna. Vi fick en fantastisk vegetarisk gryta med mexikansk touch, en otroligt god sallad med en majonnäs av kikärtor, som var himmelsk. Alla råvarorna kom från Hemköp. Därtill gott bröd från den franske bagaren i Majorna. Vi avslutade med kaffe och te samt en härlig gammaldags kardemummabulle – slät, blank och god!

Gertrud har varit på SM i Mathantverk i Malmö och deltog även i ett Slow Food möte som var öppet för alla medlemmar i Sverige.

En redogörelse för detta möte kommer så småningom.

Äntligen efter en lång kamp har lutfisken hamnat i Arken!!! (Foto bohuslaningen.se) Michela Lenta berättar om Slow Food i Malmö

Vår styrelsemedlem Lotta tog som vanligt medalj i bakhantverk. Vi gratulerar till en Bronsmedalj,

Slow Food har lyft fram kampanjen från i fjol – ” Food for Change” och utmanar oss att göra följande:

  1. Go meatless for a week
  2. Eat only local for a week
  3. Live a zero-waste week.

Vad tror ni? Klarar vi detta?

För att stimulera er ytterligare så tänker vi utlysa en tävling.

Vem lagar den godaste rätten utan kött? Vi vill ha receptet. Det behöver inte vara en festmåltid utan en enkel, men GOD rätt.

Vi har ett fantastiskt pris, som väntar vinnaren: Att få bjuda med en vän (utan kostnad) på vår kommande lutfiskmiddag.

Vi vill ha recepten senast den 17 nov på mail till Styrelsen, som sedan utser vinnaren. Om det är många som slåss om priset så kommer vi att prioritera närproducerade, ekologiska och klimatsmarta ingredienser.

Så till höstens och vinterns höjdpunkt – Lutfiskmiddag.

Vi står fast vid den 5 december, och vi har valt att låta Kometens kök ta hand om tillagningen. Vi återkommer snart med en inbjudan till denna festmåltid.

Gott utan kött! Är det möjligt? Absolut!!

Skicka in era recept så hör vi av oss!

Vänliga hälsningar

Anne Ljungdahl

Kommentera