Slow Foods medlemmar njuter av svinnbuffé på restaurang Folkköket i Majorna!

På måndagar serveras en vegetarisk svinnbuffé på restaurang Folkköket i Majorna. Det är Resursrestaurangen som lagar till mat av svinn från livsmedelsaffärer, bagerier och producenter i närområdet. Råvarorna är oftast rotfrukter, frukt, färska örter, grönsaker, mjölk, ägg och bröd och buffén är alltid vegetarisk. När vi var där, fick vi njuta av en fantastiskt god mexikansk gryta med bla pumpa som bas, en mycket fräsch och innehållsrik sallad samt en underbar veganmajonnäs, gjord på kikärtor. Recept kommer att finnas på vår hemsida. Till detta fanns en massa gott bröd. Härligt!

Sponsorerna denna kväll var Hemköp Stigbergsliden och den franska bagaren Benoit Ducoin.

Till kaffet och ”släta” goa kardemummabullar berättade Paul Wallner, initiativtagare och grundare av Resursrestaurangen om sin idé till att försöka att ta hand om matsvinn och omvandla det till middagar och svinncatering. Man tillhandahåller även catering och vill nu börja att växa inom detta område. Vilken entusiasm och engagemang!

Det känns ju som en självklarhet att inte slänga mat som går att använda, men tyvärr så görs ju detta dagligen. Vi slänger 72 kg mat per år och person i Sverige. Svindlande mängder!!

Vi borde ju alla engagera oss i att försöka ändra detta beteende. Paul Wallner och hans medarbetare är verkligen värda all uppbackning vi kan ge dem.

Gå till Folkköket och ät god vegetarisk mat. Det kostar bara 40 kr per person ( 20 kr per barn ) och du får dessutom träffa en massa trevliga, hungriga människor.

Anne Ljungdahl

Ordförande

Kommentera