Tryffeljakt

Här kommer inbjudan till möte mitt i hösten (2 november) och det ska passande handla om svamp. Men inte vilken svamp som helst utan om den underjordiska guldklimpen  – tryffel. Svampen växer under jorden i symbios med rötterna från träd som poppel, pil, hassel och ek. De två mest berömda tryfflarna är den svarta från Perigord i Frankrike och den vita från Alba i Piemonte.  Det är svårt, för att inte säga helt omöjligt, att hitta tryffel utan sällskap av dresserade tryffelhundar.  Men om tryffeln befinner sig ovan jord är den däremot väldigt lätt att lokalisera. För doften av tryffel är  omisskännlig. Det kommer ni att få uppleva när vi träffas den 2 november i föreningslokalen på Sveagatan 29. Där kommer Anders Molin, från Molin Vin och La Casa Vola att ha en alldeles speciell föreläsning för oss om hans favoritämne, tryffel.

Läs mer: Inbjudan till Tryffeljakt

Anmälan görs till boka@slowfoodwest.se senast den 26 oktober.