Höstaktiviteter

Den 5 september – Höstens första aktivitet gör vi hos Lammet och Bonden i Gråbo. Vi börjar vår kväll med en guidad tur i det vackra landskapet där de betande lammen och bökande grisarna välkomnar oss tillsammans med bonden Gustav. Därefter bänkar vi oss kring det stora bordet i butiken och Gustav berättar om gården – sin passion för mat, miljö och bra djurhållning. Alla djur slaktas lokalt, styckas och packas i butiken. Vi får en uppvisning i det genuina hantverket om hur ett lamm finstyckas.

Läs mer: Inbjudan Slow food tisdag den 5 september 2017

Den 2 november kommer vi att få lära oss allt om världens dyraste livsmedel. Det blir Tryffelskola. Vad är egentligen skillnaden mellan vit och svart tryffel? Varför smakar de olika? Hur använder man tryffel? Anders Molin som är expert på tryffel kommer att hålla i föreläsningen. Inbjudan kommer när det närmar sig.

i december blir det sedvanlig lutfiskmiddag som Pelle Danielsson lovat laga till oss.

Varmt välkomna till en härlig Slow Food-höst!

Styrelsen

Slow Food Göteborg