25 augusti – Jernbruket Vedgrill & Öl

Höstens första aktivitete, torsdagen den 25 augusti, är en utflykt till Floda och restaurangen Jernbruket Vedgrill & Öl, som finns bland Sveriges bästa restauranger i White Guide. En av delägarna, Matts Johansson Da Matteo, är premierad caféägare av Slow Food Göteborg.

Anmälan skickas till: boka@slowfoodwest.se, senast den 18 augusti.
Varmt välkomna!
Styrelsen Slow Food Göteborg

Årsmöte 2 mars

Samliga medlemmar kallas härmed till årsmöte i Slow Food West-Göteborg måndagen den 2 mars 2015. Kallelse med dagordning samt årsmötesmeny har sänts ut med e-post till alla medlemmar.

Verksamhetsberättelse samt årsredovisning sänds ut några dagar innan årsmötet.
Årets gästkock är Katja Palmdahl från Katjas Kök, Stora Holm.
Har du någon fråga du vill ta upp vid årsmötet sänder du den till info@slowfoodwest.se senast en vecka innan och vi kommer då ta upp den under punkten ”Övriga frågor ”.
Efter årsmötet och före middagen sker årets premiering och i år har vi nöjet premiera ……   ja, det får du veta på plats!
Vi ser fram emot att få träffa dig vid årsmötet.
Välkommen
Styrelsen för Slow Food West-Göteborg

Höstmiddag på Wasa Allé 13 november

WAHöstens restaurangbesök onsdagen den 13 november blir på Wasa Allé i centrala Göteborg. Wasa Allé är premierad av Slow Food och Mats Nordström, som också är medlem, har satt ihop en 3-rätters meny i höstens tecken åt oss.

Vi hoppas få träffa flera av er för en trevlig kväll tillsammans med god mat.

Läs mer: Middag Wasa Allé 13 november 2013.

Måltidens Dag

Torsdagen den 17 oktober finns det åter en möjlighet att ”fira” Måltidens Dag på någon av våra premierade skolrestauranger – Nordhemsskolan eller Guldhedsskolan. De båda skolorna serverar denna dag Linssoppas med nötkött, smör, bröd, ost, dryck samt salladsbuffé. Pris för lunchen är 49 kr och betalas på plats.

Lämplig tid för ett lunchbesök är:
Nordhemsskolan mellan kl 10.30 och 13.00
Guldhedsskolan mellan kl 10.40 och 12.00
Har du några frågor är du välkommen kontakta
Helena Nysten, köksmästare på Nordhemsskolan samt
Annika Ramm, köksmästare på Guldhedsskolan
Måltidens Dag, som alltid infaller den tredje torsdagen i oktober, är ett initiativ från föreningen Låt måltiden blomma. Mer att läsa www.latmoltidenblomma.se.
Hälsningar
Styrelsen
Slow Food Göteborg

Premieringar 2013

Vid årsmötet den 4 mars premierades två verksamheter i Göteborg som arbetar i Slow Foods anda: Guldhedsskolan och Restaurang Hos Pelle.

Prem_1

Guldhedsskolan med Annika Ramm och Gunilla Williander mottog diplom och dekal och hyllades för sitt ambitiösa och gedigna program med sin skolrestaurang ”La Bamba”.

Motiveringen lyder …

 

 

 

Prem_2Pelle Danielsson blev också premierad för sitt långvariga arbete med närodlat och ekologiskt i sin restaurang ”Hos Pelle”. Han passade på att presentera sin bok ”Kål” och skänkte ett exemplar till Slow Food Göteborg.

Motiveringen lyder …