Vårsupé hos Wurst

Korv – kan det va något att fresta med? Ja, när den tillverkas med kärlek och omsorg av lokalproducerade och högkvalitativa råvaror från DennFood AB och tillagas med glädje och fantasi hos Wurst, Göteborgs bästa korvrestaurang.

Slowfood West hade sin ”terminsavslutning” med temat korv och vi var många som var nyfikna på denna nyöppnade restaurang i ”Hos Pelles” lokaler.

Kvällen började med ”bubbel” i solen på den lilla uteserveringen och sedan fick vi en intressant information av Lotta och Mattias från DennFood AB, om hur de

arbetar med att säkerställa kvaliteten i alla produkter. DennFood AB är ett familjeföretag som tidigare använde endast lokala råvaror i sin produktion. Idag har man även import från andra länder och förser restauranger med hög-klassiga kött- och charkvaror.

Gissa om vi var sugna när korvarna gjorde entré och det var inte vilka korvar som helst. Vad sägs om följande: Classic Wurst med lök, pickles, dijon och bacon, Beef Wurst med lagrad ost och jalapeno, Garlic Bacon Wurst och Veggie Wurst på kikärtor. Alla serverades i briochebröd med en massa spännande tillbehör.

Till detta serverades också sötpotatis slungad i parmesan, tysk potatissallad och surkål.

Det var inte sista gången man kommer att festa på korv och det finns ju ännu fler sorter att sätta tänderna i hos Wurst.

Nu tar vi sommarlov och vi återkommer i höst med nya spännande möten, som vi inte avslöjar riktigt ännu. Ni som vill åka på SM i Mathantverk i Malmö ska boka in 17 – 18 okt. Vi återkommer med mer information om det.

Njut av solen, plocka vackra ängsblommor, gå barfota, ät massor av god glass och ta en sväng i en karusell…………….

Vi ses till hösten!

Ordförande har ordet

Bild

Välkomna!

Vi har tre nya medlemmar i styrelsen som är mycket välkomna att med nya idéer och visioner driva vår förening vidare. Anders Westberg har ju redan presenterat sig och jag är otroligt tacksam över att vi får in unga medarbetare, som med glädje bl a tar sig an hemsidan. Det behövs ständiga redigeringar och förnyelser och Eva, som har varit vår stöttepelare i detta arbete, har fullt upp med att bl a odla ekologiska grönsaker och hjälpa till med lamning på Rodga Säteri. Tar ni er en tur till Östergötland, så får ni inte missa denna fantastiska gård och odlingar. Bäst gör den sig på sensommaren – hösten. Det finns möjligheter att bo över en natt och njuta ordentligt.

Cecilia Hanson är också ny och hon kommer att vara vår kassör. Cecilia blir snart pensionär och då öppnas en helt ny värld, om man vill! Vi är några som har mycket goda erfarenheter.

Den tredje nya medlemmen är Lauren Lissner. Lauren är aktiv i sin roll med att forska vid Göteborgs universitet. Forskningen handlar mycket om matens påverkan på oss människor.

Gertrud Mark, vår alerta sekreterare och undertecknad var också i Köpenhamn på Terra Madre och njöt av det vackra vädret, den goda maten och så träffade vi entusiastiska Slow Food medarbetare, Katrine Klinken SF Nordic, Michela Lenta ”vår kvinna” i Bra, Bodil Cornell från Eldrimner och Annigun Wedin från SF Sverige.

Annigun, Bodil, Gertrud och undertecknad beslöt att försöka få så många SF medlemmar som möjligt att träffas i Malmö den 17-18 oktober. Då avgörs SM i Mathantverk där och det passa ju utmärkt att slå två flugor i en smäll.

Vi ska inom kort skriva ett brev till så många SF föreningar som möjligt i Sverige och se om de nappar på denna idé.

Det blev, av organisatoriska skäl, tyvärr ingen matvandring i Linnéområdet, men vi ska smaka på och lyssna till berättelser om spännande korvar den 17 maj hos Wurst. Ni har väl anmält er?

Terra Madre Nordic

Förra helgen var det äntligen dags för Terra Madre Nordic 2018 för första gången! Köpenhamn levererade härligt väder, inspirerande möten och självklart underbar spännande mat från hela norden! Många av samtalen handlade om Slow Foods framtid i vår region. Uppenbart är att organisationen är inne i en fas av förändring och expansion. Tillsammans har vi alla möjligheter att skapa det Slow Food som vi vill se!

Ny redaktör för hemsidan

Hej alla medlemmar och andra nyfikna!

Nu har jag tagit över spakarna över hemsidan och de sociala medierna. Jag hoppas kunna bidra med intressant innehåll för alla som är intresserade av våra verksamheter och de ideal vi står för. Ni kan förvänta er lite mer regelbunden uppdatering, fler bilder och mer information om vad som händer inom Slow Food i Sverige och internationellt.

Jag tänkte presentera mig själv och vad jag har för mig lite kort.

Jag heter Anders Westberg och är en 29-åring som är född och uppvuxen i olika delar av Göteborg med omnejd. Nu bor jag tillsammans med min sambo och vår 7-årige son i Larv ca 1 1/2 timma norr om staden. Tidigare har vi bott i både Norrland och Italien. Min stora passion är mathantverk i allmänhet och ost och mejeriprodukter i synnerhet. Jag är utbildad fromager och driver sedan ett par år tillbaka ett eventföretag med fokus på svensk ost och annat mathantverk. Jag arbetar också som ostförsäljningsansvarig på fantastiska Sivans ost i Vara.

Andra projekt jag sysslar med är REKO – en digital försäljningskanal för direktkonsumtion mellan producent och konsument. Jag driver en sådan grupp med omkring 3 500 medlemmar i Lidköping.

Till sist är jag också engagerad i Slow Foods ungdomsrörelse internationellt. Just nu håller vi på att sätta igång en ungdomsrörelse också för oss i sydvästra Sverige! Detta ska bli otroligt spännande och ni kommer kunna läsa mer om det här!

Hjärtliga hälsningar, Anders Westberg